Wednesday, November 21, 2007

Yulefest 2007!


Lördag och Söndag den 17de och 18de november på Nordic Heritage Museum var det Yulefest 2007.

Det var roligt att hjälpa till med en av SWEA två stora fundraisings! Vi sålde kokboken, två olika marmelad, tomtar, massor av donerade saker från Ikea och mer.

Yulefesten var väldigt välbesökt och det fanns många fina hantverk att köpa eller bara se på.
Tack till alla som hjälpte till!

Skrivet av: Ewa Sack




Friday, November 16, 2007

Biokväll

I onsdags var det dags för den efterlängtade biokvällen hos Annica Tennlen i Kirkland. Programgruppen med Mariana och Annica D i spetsen tillsammans med Annica T lagade underbart goda pizzor. De smakade precis som de man köper i Sverige, om inte bättre! Medans de gräddade pizza efter pizza så minglade alla vi andra 25 SWEor.

Efter att ha ätit oss mätta så var det dags att se "Se upp för dårarna." En film som hade premiär tidigare i år och som är regisserad av Helena Bergström. Filmen skingrar två unga tjejer från olika stockholmsvärldar som bokstavligen stöter ihop på väg till första antagningsprovet på polishögskolan. De två aspiranterna blir omedelbart oskiljaktiga och Se upp för dårarna skildrar deras liv fram tills antagningsbeskedet kommer – en händelserik och omtumlande tid för dem båda.

Skrivet av: Louise Åkesson

Monday, November 5, 2007

Julpyssel: Tomtar!


Söndagen den 4 november samlades ett gäng SWEOR hos Susanne Rehnmark-Westling i Everett, för att börja göra tomtarna som vi ska sälja på Nordic Heritage Museums Yulefest den 17-18 november. Susanne hade redan börjat gjuta cementtomtarna (tack och lov!) de måste nämligen stelna i 24h innan man kan lossa dem från formen.
Under tillverkningen tillämpade vi löpandeband tekniken; några klippte mönstret till tomteluvorna, några sydde, några gjöt cement. Med andra ord, en riktigt tomteverkstad!

Vi gjorde även garntomtar, det var kul att få en liten uppfräschningskurs i hur man gör dem, det var 20 år sedan senast... Avslutningsvis tillverkade vi cementblommor som man kan dekorera sina blomkrukor med.

Vi hann även med en liten fikarast bestående av kaffe/te, smörgåsar med ost och prickigkorv!

Hoppas vi ses på Yulefesten!

Skrivet av: Louise Åkesson

P.S SWEA bordet kommer att vara på andra våningen på NHM D.S

Friday, November 2, 2007

Ärtig Höstfest


Torsdagen den 25 Oktober träffades 12 SWEor på Kirkland Woman's Club för att äta lite soppa och sjunga punchvisor. Några tog med maken, mamma eller en vän. Efter att alla fått en varsin pusselbit blev det mingel med öl, vin och snacks. När soppan var varmt, var det dags att hitta sina bordsgrannar! Upp med pusselbiten och försöka hitta andra med passande bitar. Alla pussel hade ärt eller sopptema och det var svårt att komma på vad det föreställde innan de flesta bitar var på plats.


Förutom en underbar ärtsoppa, serverades det en jättegod tomatsoppa, och så självklart pankakor och grädde till efterrätt. Och så den varm punchen inte att förglömma!! och några punchvisor. Som vanligt enligt svensk tradition blev denn sista sången den mest "välsjungna" : Tack så jättemycket Annica, Annica och Susanne för de goda sopporna och brödet!

Skrivet av: Mari Orvendal