Thursday, October 23, 2008

Filmkväll hos Annica i Kirkland!

Det var så skönt att åka hemifrån! Lämna pyjamasmjuka barn med mannen och få sätta på bilstereon på hög volym. Annicas hem fylldes med filmsugna och hon hade verkligen överträffat inbjudans ”nachos och röror” med en hel varm buffé. Snart såg vardagsrummet ut som ett harem med damer draperade på soffa, fåtöljer, kuddar och golv.
Kvällens film var ”Heartbreak Hotel” (2006) regisserad av Colin Nutley med Helena Bergström och Maria Lundqvist i huvudrollerna. Maria är en fantastisk komedien och slog igenom i SVT med ”Sally” (sök Maria på Youtube och skratta åt mer sketcher) men har också gjort roller långt från det komiska, både på scen och film, och vunnit guldstatyer för dessa. Helena Bergström (gift med Nutley) har varit en av Stockhoms Stadsteaters stjärnor i många år och blev i det närmaste folkär i Nutley’s film ”Änglagård”. Här spelar dom ett mycket omaka par på jakt efter ny kärlek -och sig själva. Terapin sker på dansgolvet på nattklubben Heartbreak Hotel. Jag har inte sett Helena Bergström på flera år och det var spännande att med henne lite äldre och flerdimensionell än jag mindes. Maria har sin fysiska komedi så nära till hands, hon brakar in i garderoben med riktig Gösta Ekman-timing, så det tog lite tid för mig att lyssna på hennes karaktär. Men sen är hon fantastisk. Häftigt att se Stockholmsgator och höra svenska. Jag tycker man reagerar på repliker helt annorlunda, det kanske är för att svenska trots allt är mitt första språk, det låter naivt och blir lättare tillgjort. Men inte Maria. Hon kan svära helt övertygande!
En sevärd film, ingen depp- eller skrattfest men välspelad och underhållande, särskilt långt från Sverige.
Tack Annica för härlig mat och filmprojektor. Tänk hur det sett ut om vi bänkat oss och du tagit fram laptoppen istället!

Skrivet av: Sofia Taylors

1 comment:

Anonymous said...

Good day! I simply would like to οffeг you a big thumbs up for your
exсellent information you have гight herе οn
thіs post. I'll be returning to your blog for more soon.

My web site; flurish
Also visit my web site - unaji